Καλώς ήρθατε

Το Costa Ofrynio -η αγαπημένη Τούζλα-
έχει καλά κρυμμένα μυστικά για κάθε επισκέπτη του.
Εδώ ο χρόνος κυλά διαφορετικά.

Μια αξέχαστη εμπειρία

Η αύρα της περιοχής είναι μοναδική, κάθε εποχή του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο που όσοι την επισκέπτονται επιστρέφουν πάντα με χαρά. Ανακαλύψτε την!

Διακοπές για όλους!

Costa Ofrynio: ο τέλειος τουριστικός προορισμός που συνδυάζει όλες τις προτιμήσεις

Γαστρονομικός Τουρισμός

«Βασιλιάς» της γαστρονομίας στο Costa Ofrynio είναι το ψάρι, που σερβίρεται στον πελάτη λίγες ώρες αφού βγει από τη θάλασσα. Φροντίζουν γι’ αυτό οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής. Στο ορεινό τμήμα του Οφρυνίου, οι κάτοικοι επιδίδονται σε κτηνοτροφικές δραστηριότητες που εμπλουτίζουν την τοπική παραγωγή με άριστα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.

Το μυστικό της τοπικής γαστρονομίας, είναι ότι βασίζεται στα προϊόντα που καλλιεργούνται εκεί. Η περιοχή παράγει αμύγδαλα, ελιές και σταφύλια. Όλα αυτά ο επισκέπτης μπορεί να τα δοκιμάσει ωμά, αλλά και να γευτεί τα παράγωγά τους. Ένα γεύμα σε τοπική ταβέρνα μαγειρεύεται με το έξτρα παρθένο λάδι από τις ελιές του τόπου. Συνοδεύεται από το εξαιρετικής ποιότητας κρασί ή τσίπουρο, που παράγεται στα τοπικά οινοποιεία και συμπληρώνεται με ιδιαίτερα γλυκά, που έχουν βάση το αμύγδαλο.

Ιστορικός Τουρισμός

Το Costa Ofrynio βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόλεις που ήκμασαν στην αρχαιότητα: την Αμφίπολη και τους Φιλίππους, που ενώνονταν με την αρχαία Εγνατία Οδό. Επίνειο της Αμφίπολης ήταν η Κίονα, το σημερινό Costa Ofrynio, απ’ όπου ξεκίνησε ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τη μακρινή του εκστρατεία στις Ινδίες.

Οι Φίλιπποι από την άλλη, σηματοδοτούν την αρχή της χριστιανικής Ευρώπης, αφού είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη στην οποία κήρυξε τον Χριστιανισμό ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος και βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, τη Λυδία.

Η Αμφίπολη, σε απόσταση μόλις 10 χλμ από το Costa Ofrynio, αποτελεί σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής. Ο «Λέων της Αμφίπολης» αλλά και οι σύγχρονες ανασκαφές στον «Τύμβο Καστά» έχουν φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, υποδηλώνοντας τη μακραίωνη και ένδοξη ιστορία του τόπου.

Το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής αλλά και πλήθος ρωμαϊκών, ελληνιστικών και βυζαντινών μνημείων, δίνουν στον επισκέπτη ένα ισχυρό κίνητρο να τα θαυμάσει από κοντά.

Θρησκευτικός Τουρισμός

Πολλά επισκέψιμα μοναστήρια και εκκλησίες της περιοχής, περιμένουν τον επισκέπτη να γνωρίσει καλύτερα τη βυζαντινή και λαϊκή τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις: αρχιτεκτονική, γλυπτική, αγιογραφία. Ξεχωριστή θέση κατέχει η Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, στη βόρεια πλευρά του όρους Παγγαίου, ένα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και συμμετοχή στους εθνικούς αγώνες.

Οικολογικός Τουρισμός

Costa Ofrynio είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος προορισμός; Από πάνω του στέκεται επιβλητικό το χρυσοφόρο Παγγαίο Όρος, προσφέροντας στον επισκέπτη την επιλογή «βουνό και θάλασσα». 

Το Παγγαίο Όρος αποτελεί χώρο ξεχωριστού φυσικούς κάλλους, ενταγμένο στο δίκτυο NATURA, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, περιπατητικά μονοπάτια, αλλά και σπήλαια με βραχογραφίες. Με άλλα λόγια είναι μία αληθινή πρόκληση στους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού!

Στο Costa Ofrynio λειτουργούν επίσης δύο μαρίνες όπου μπορούν να δέσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη, ενώ μικρά σκαφάκια είναι στη διάθεση του επισκέπτη προκειμένου να επιδοθεί στην αλιεία!

 

 

Θερινός Τουρισμός

Στα 17 χιλιόμετρα ακτογραμμής, δίνονται διάφορες επιλογές ανάλογα με τη διάθεση:

Οργανωμένα beach bars για εξυπηρέτηση, καφέ, σνακς και cocktails, αλλά και απομονωμένα τμήματα της παραλίας για μοναδικές στιγμές θέα το απέραντο γαλάζιο. Αυτό που μένει σταθερό είναι η ποιότητα των γαλαζοπράσινων νερών και της λευκής άμμου.

Βασικό πλεονέκτημα του Costa Ofrynio αποτελεί η τοποθεσία του, πολύ κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα σταυροδρόμια της Βόρειας Ελλάδας. 

Η σύνδεσή του με την Εγνατία οδό, σημαίνει ότι οι παραλίες του είναι προσβάσιμες σε χρόνο που αντιστοιχεί στη χιλιομετρική απόσταση, χωρίς να επηρεάζεται από κυκλοφοριακά προβλήματα.

365 μέρες

Το Costa Ofrynio, παραμένει «ανοιχτό» και… μετά τα πρωτοβρόχια. Είναι μια περιοχή που «ζει» 365 μέρες τον χρόνο. Με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και τους δώδεκα μήνες, δεν πρόκειται να λείψει τίποτα από τον επισκέπτη, ούτε καν στην καρδιά του χειμώνα.

Καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο, ATM τραπεζών, πολυιατρείο, είναι μόνιμα στην υπηρεσία των επισκεπτών. Μόλις 35’ μακριά από την Καβάλα, 40’ από ∆ράμα και Σέρρες και 47’ από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την ιδανική επιλογή ακόμη και για αυθημερόν αποδράσεις.

Επισκεφτείτε μας

We already take all the necessary steps to avoid any viral infections and to ensure the safety to our guests. All our properties are being cleaned and sterilized. We are taking all the measures possible. https://www.gov.
Έχουμε ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ιογενών λοιμώξεων για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια για τους επισκέπτες μας. Όλες οι ιδιοκτησίες μας καθαρίζονται και αποστειρώνονται. Λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα https://www.gov.
Вече сме предприели всички необходими мерки за предотвратяване на вирусни инфекции, с цел гарантиране на безопасност на нашите гости. Всички наши имоти се почистват и стерилизират. Предприели сме всичкии възможни мерки https://www.gov.gr/
Am luat deja toate măsurile necesare pentru a preveni infecțiile virale si pentru a asigura siguranța oaspeților noștri. Toate proprietățile noastre sunt curate și sterilizate. Luăm toate măsurile posibile https://www.gov.
This is default text for notification bar