Καλώς ήρθατε! Ανακαλύψτε την περιοχή μας με ένα ξεχωριστό τρόπο, μέσα από το Kavala Experience! Δεν είναι ταξιδιωτικός οδηγός. Είναι ο προσωπικός σας ξεναγός.

Το Costa Ofrynio - η αγαπημένη Τούζλα έχει καλά κρυμμένα μυστικά για κάθε επισκέπτη του. Εδώ ο χρόνος κυλά διαφορετικά.

Καλοκαίρι…διακοπές

17 χιλιόμετρα ακτογραμμής γεμάτα με επιλογές για όλους:

Οργανωμένα beach bars όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, σνακς ή και cocktails, αλλά και απομονωμένα τμήματα της παραλίας για μοναδικές στιγμές με θέα το απέραντο γαλάζιο. Αυτό που μένει σταθερό είναι η ποιότητα των γαλαζοπράσινων νερών και της λευκής άμμου.

Βασικό πλεονέκτημα της Παραλίας Οφρυνίου – Costa Ofrynio αποτελεί η τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα σταυροδρόμια της Βόρειας Ελλάδας.

Η σύνδεσή της με την Εγνατία οδό, σημαίνει ότι οι παραλίες της είναι προσβάσιμες σε χρόνο που αντιστοιχεί στη χιλιομετρική απόσταση, χωρίς να επηρεάζεται από κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ιστορία, μνημεία… ταξίδι στο παρελθόν

Το Costa Ofrynio βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόλεις που ήκμασαν στην αρχαιότητα: την Αμφίπολη και τους Φιλίππους, που ενώνονταν με την αρχαία Εγνατία Οδό. Επίνειο της Αμφίπολης ήταν η Κίονα, το σημερινό Costa Ofrynio, απ’ όπου ξεκίνησε ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τη μακρινή του εκστρατεία στις Ινδίες. 

Οι Φίλιπποι, σηματοδοτούν την αρχή της χριστιανικής Ευρώπης, αφού είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη στην οποία κήρυξε τον Χριστιανισμό ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος και βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, τη Λυδία. . Ξεχωριστή θέση κατέχει η Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, στη βόρεια πλευρά του όρους Παγγαίου, ένα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και συμμετοχή στους εθνικούς αγώνες.

Η Αμφίπολη, σε απόσταση μόλις 10 χλμ., αποτελεί σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής. Ο «Λέων της Αμφίπολης» αλλά και οι σύγχρονες ανασκαφές στον «Τύμβο Καστά» έχουν φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, υποδηλώνοντας τη μακραίωνη και ένδοξη ιστορία του τόπου. 

Το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής αλλά και πλήθος ρωμαϊκών, ελληνιστικών και βυζαντινών μνημείων, δίνουν στον επισκέπτη ένα ισχυρό κίνητρο να τα θαυμάσει από κοντά.

Φύση, περιβάλλον…αποδράσεις

Η Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος προορισμός… Από πάνω της στέκεται επιβλητικό το χρυσοφόρο Παγγαίο Όρος, προσφέροντας στον επισκέπτη την επιλογή «βουνό και θάλασσα». 

Το βουνό αυτό αποτελεί χώρο ξεχωριστού φυσικούς κάλλους, ενταγμένο στο δίκτυο NATURA, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, περιπατητικά μονοπάτια, αλλά και σπήλαια με βραχογραφίες. Με άλλα λόγια αποτελεί μία αληθινή πρόκληση για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού! 

Στην Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio λειτουργούν επίσης δύο μαρίνες όπου μπορούν να δέσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη, ενώ μικρά σκαφάκια είναι στη διάθεση του επισκέπτη προκειμένου να επιδοθεί στην αλιεία!

Γεύσεις και γαστρονομικά μυστικά

«Βασιλιάς» της γαστρονομίας στην Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio είναι το ψάρι, το οποίο σερβίρεται στον πελάτη λίγες ώρες αφού βγει από τη θάλασσα. Φροντίζουν γι’ αυτό οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής. Στο ορεινό τμήμα του Οφρυνίου, οι κάτοικοι επιδίδονται σε κτηνοτροφικές δραστηριότητες που εμπλουτίζουν την τοπική παραγωγή με άριστα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Το μυστικό της τοπικής γαστρονομίας είναι ότι βασίζεται στα προϊόντα που καλλιεργούνται εκεί. Η περιοχή παράγει αμύγδαλα, ελιές και σταφύλια. Όλα αυτά ο επισκέπτης μπορεί να τα δοκιμάσει ωμά, αλλά και να γευτεί τα παράγωγά τους. Ένα γεύμα σε τοπική ταβέρνα μαγειρεύεται με το έξτρα παρθένο λάδι από τις ελιές του τόπου. Συνοδεύεται από το εξαιρετικής ποιότητας κρασί ή τσίπουρο, που παράγεται στα τοπικά οινοποιεία και συμπληρώνεται με ιδιαίτερα γλυκά, που έχουν βάση το αμύγδαλο.

Κρασιά και φημισμένα αποστάγματα

Η περιοχή μας είναι διάσημη από την αρχαιότητα για την καλλιέργεια και ποιότητα του οίνου της. Ο μύθος αναφέρει ότι στο Παγγαίο Όρος λατρεύτηκε ο θεός Διόνυσος και στον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, βρέθηκαν καμένοι σπόροι και φλοίδες σταφυλιών ηλικίας 6.500 ετών! 

Τα εύφορα εδάφη, οι κλιματολογικές συνθήκες και η εγγύτητα με τη θάλασσα ευνοούν την παραγωγή εξαιρετικών σταφυλιών που παράγουν κρασιά με χαρακτήρα και πλούσια αρώματα. Επίσης, η περιοχή προσφέρει εξαιρετικό τσίπουρο, που παράγεται από μικρούς αποσταγματοποιούς.

Οινοποιεία επισκέψιμα ή μη, με διεθνή αναγνώριση, προσφέρουν υψηλής ποιότητας κρασί που αξίζει να γευτείς! 

365 μέρες εμπειρίας

Η Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio, παραμένει «ανοιχτή» και… μετά τα πρωτοβρόχια. Είναι μια περιοχή φιλόξενη που «ζει» 365 μέρες τον χρόνο. Με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και τους δώδεκα μήνες, δεν πρόκειται να λείψει τίποτα από τον επισκέπτη, ούτε καν στην καρδιά του χειμώνα.

Καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο, ATM τραπεζών, πολυιατρείο, είναι μόνιμα στην υπηρεσία των επισκεπτών. Μόλις 35’ μακριά από την Καβάλα, 40’ από ∆ράμα και Σέρρες και 47’ από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την ιδανική επιλογή ακόμη και για αυθημερόν αποδράσεις.

Οι διακοπές σας ξεκινούν εδώ

Διακοπές για όλους!

Ofrynio Beach (Costa Ofrynio), Kavala, Greece, P.C. 64008

Copyright by Kourtidis Group.
All Rights Reserved.
IT. Dept - Kourtidis Group

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΕ | ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΦΡΥΝΙΟΥ | ΑΦΜ 997584800 | ΓΕΜΗ 131727530000

Ofrynio Beach (Costa Ofrynio),

Kavala, Greece, P.C. 64008

Copyright by Kourtidis Group. All Rights Reserved.
IT. Dept - Kourtidis Group

Copyright by Kourtidis Group. All Rights Reserved.
IT. Dept - Kourtidis Group

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΕ | ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΦΡΥΝΙΟΥ | ΑΦΜ 997584800 | ΓΕΜΗ 131727530000